Хатаасан чангаанзыг хүхрийн диоксид буюу Е220 бодисоор утаж өнгийг нь өөрчлөн түргэн болгож хадгалах чанарыг нь уртасгадаг
МОНГОЛЧУУД ИХЭЭХЭН ХЭРЭГЛЭХ ДУРТАЙ, ЦЭЦЭРЛЭГТ КОМПОТОНД ОРУУЛДАГ ХУДАЛДААНД БАЙГАА ХАТААСАН ЧАНГААНЗАНХААР‼️‼️‼️ МОНГОЛЧУУД ИХЭЭХЭН ХЭРЭГЛЭХ ДУРТАЙ, ЦЭЦЭРЛЭГТ КОМПОТОНД ОРУУЛДАГ ХУДАЛДААНД БАЙГАА ХАТААСАН ЧАНГААНЗЫГ ХҮХРИЙН ДИОКСИД БУЮУ Е220 БОДИСООР УТАЖ ӨНГИЙН НЬ ӨӨРЧЛӨЖ "БОЛГОЖ" ХАДГАЛАХ ЧАНАРЫГ НЬ УРТАСГАДАГ БАЙНА. БИЧЛЭГ ДЭЭР ЯСЫГ НЬ ТҮҮЖ БАЙГАА ЭМЭГТЭЙЧҮҮД БИД ӨНГИЙН ӨӨРЧИЛСӨН ЧАНГАНЗЫГ ӨӨРСДӨӨ БОЛ ИДЭДГҮЙ, ХОРТОЙ ГЭЖ ЯРЬЖ БАЙНА. ХИМИЙН ЭЛЕМЕНТ ХҮХРИЙН ДИОКСИД ХҮҮХДҮҮД БОЛОН АСТАМТАЙ ХҮНД ИХЭЭХЭН ХОРТОЙ НӨЛӨӨТЭЙ.
Posted by DMNN on Monday, February 4, 2019
Монголчуудын ихээхэн идэх дуртай, цэцэрлэг, сургуульд компотонд хийдэг, худалдаанд байгаа хатаасан чангаанзыг хүхрийн диоксид буюу Е220 бодисоор утаж өнгийг нь өөрчлөн түргэн болгож хадгалах чанарыг нь уртасгадаг байна.
Бичлэг дээр ясыг нь түүж байгаа эмэгтэйчүүд бид өнгийг нь өөрчилсөн чангаанзыг өөрсдөө иддэггүй, хортой гэж ярьж байна.
Химийн элемент болох хүхрийн диоксид нь хүүхдүүд болон астамтай хүмүүст ихээхэн хортойгоор нөлөөлдөг.